etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Viljakkalan Vironvuoret vai Ylöjäven jätevuori? 445
Marraskuinen maisema Vironvuorilta Viljakkalan kirkonkylälle. Klikkaa kuvaa, näet viljakkalalaisten hautakivetkin!
Näkymät Viljakkalan kirkonkylän suuntaan ovat huikaisevat jopa marraskuisen harmaana iltapäivänä, eikä kuvaa ole otettu edes Vironvuorten korkeimmalta kohdalta. Viljakkalan puolesta yhdistys suunnittelee Vironvuorille rakennettavaksi näkötornin, talkooväki rakentamiseen on valmiina. Puinen näkötorni Viljakkalan korkeimmalle paikalle on mielestämme koko seudun kannalta kaikin puolin tervetullut ja siksi uskomme myös kaupunginkin yhtenä alueen maanomistajista tornin toteuttamista kannattavan. Ikiaikainen polku kulkee jo valmiiksi Hirvilahdentieltä alueen halki, ainoastaan opasteet huipulle puuttuvat.

Vironvuorten korkein kohta sijaitsee 157 m merenpinnasta ja Ylöjärven kaupungin teknisen lautakunnan puheenjohtajan, Ossi Sippolan Toivosen projektipäällikön ominaisuudessa tarjoama jätevuori nousisi siitä vielä ainakin viisi metriä korkeammalle. On valinnan paikka, halutaanko Vironvuorilta ihasteltavaksi kauas Viljakkalan selän ja kirkonkylän yli avautuvia maisemia vai tarjotaanko kirkonkylään kotinsa perustaneille maisemaksi jätevuori vastarannalla?

Maisematekijät ovat valitettavasti vain pieni, joskin näkyvä lisä niihin vakaviin ympäristöriskeihin, joita Toivonen Yhtiöitten kaatopaikkahanke mahdollisesti Viljakkalaan toteutuessaan aiheuttaisi.

Viljakkalan puolesta ry

Kirjoitus on julkaistu Kolmosväylä lehdessä 5.11.2006446
Toivonen Yhtiöitten suunnitteleman jäteläjityksen kokoa on alla havainnollistettu sijoittamalla normaaleita 1-kerroksisia omakotitaloja YVA-selostuksen leikkauskuviin suunnitelman mukaisesta jätetäytöstä.878
866
sivun alkuunsivun alkuun