etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Hämeenkyrön valtuusto pöötti 19.2.2007 kaavoittaa jätteenpolttolaitokselle 884
Hämeenkyrön kunnanvaltuusto päätti äänestystuloksella 21-14 mahdollistaa jätteenpolttolaitoksen rakentamisen asemakaavoituksella Kyröskoskelle.

Asiasta järjestetyssä kansanäänestyksessä tulos oli jätteenpolttolaitoksen vastainen. Myös kunnanhallituksen esitys oli jätteenpolton vastainen.

Sekä Aamulehdessä että Helsingin Sanomissa muutamat jätteenpolttoa kannattavat hämeenkyröläiset päättäjät kommentoivat, että "luvan antaminen laitokselle on ympäristöviranomaisten asia".
On murheellista huomata, että omaa avutonta ongelmanratkaisukykyä puolustellaan siirtämällä vastuu toiselle viranomaiselle. Eivät kai sentään kuvittele, että järkeviltä hämeenkyröläisiltä tuollainen toisen viranomaisen selän taakse piiloutuminen ja vastuun pakoilu jäisi huomaamatta ja muistamatta - jos ei muuten, niin ainakin seuraavissa kuntavaaleissa.

On tärkeätä muistaa, että kunnallisen päätöksen teon ylin vastuu kuuluu kunnanvaltuustolle. Ympäristöviranomaisten tehtäviin tai valtuuksiin ei kuulu hankkeiden arviointi kuntalaisten edun kannalta. Sekä ympäristöministeriö että Pirkanmaan ympäristökeskus ovat tätä erityisesti korostaneet esimerkiksi Viljakkalan Vironvuorten kaatopaikkahankkeesta heidän kanssaan keskusteltaessa. 884
sivun alkuunsivun alkuun