etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

"Ympäristöluvista bisnes" 945
otsikoi Kauppalehti 26.3.2007.

Kauppalehti haastatteli jätteenpolttolaitosten lupia eri puolille Suomea tehtailevan Lassila&Tikanojan toimistusjohtajaa, Jari Sarjoa. Alla lainaus Kauppalehden kirjoituksesta:945
"Ympäristöluvista bisnes" 946

"Lassila&Tikanoja on kehittänyt rinnakkaisvoimalaitosten ympäristöluvista suoranaisen bisneksen. Lupa on paikkakohtainen, joten rakentaja voi olla eri kuin alkuperäinen luvan saaja.

- On varsinaiselle energia-alan toimijalle iso palvelus, jos joku on hakenut luvan sen puolesta. Me haemme vuosittain valtavasti ympäristölupia, joten meillä on hyvä kokemus siitä, Sarjo sanoo."

946
946

Kirjoituksessa kuvattu ympäristölupabisnes tuo selvästi esiin jätteenkäsittelyn kaupallisen toiminnan kehittymisen myös täällä Suomessa.

Kun nyt jo pelkät toimipaikkavaraukset ja toimiluvat ovat kauppatavaraa kansainvälistyvillä jätemarkkinoilla, voi vain aavistella, kuinka hyvät markkinat onkaan esimerkiksi valmiiksi alkuun saatetulla kaatopaikkatoiminnalla. Onkin vain ajan kysymys, koska suuret ylikansalliset jäteyritykset asemoituvat myös Suomeen - niille "takapihoille", joiden ylikireästä vartionnista meitä kansalaisia roskapusseinemme tiedotusvälineiden kautta syyllistetään.

947
sivun alkuunsivun alkuun