etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Jätebisnes pelaa kovilla panoksilla Euroopassa ja maailmanlaajuisesti, mutta myös meillä Suomessa ovat pelipanokset jo jaossa. Jätebisnespelin erilaisia ilmentymiä on jo nähtävissä monilla paikkakunnilla ja monien toimijoiden osalta.
Alla esimerkki kierrätyksen ja jätteenkäsittelyn varjolla harjoitettavasta kaatopaikkabisneksestä Pohjanmaalta - tuttua mainoslausetta mukaillen voisi ehkä todeta, että "se tehdään, millä helpomalla voittoa saadaan"...982
"Lakeuden jätemonopoli" 983

Ilkka 13.5.2007 - Mielipide

"Siinä kävi kuin aikoinaan ennustin. Jätteiden lajittelusta maksut keräävä, mutta siitä vähät piittaava Lakeuden Etappi määräsi, että alueensa asukkaiden sakokaivojen tyhjentäminen suoritetaan yhtiön toimesta.

Tämä 13 kunnan valtioksi valtioon sorvattu yhtiö on Ilmajoen Laskunmäessä suorittanut ainoastaan kaatopaikkatoimintaa läjittäen keräämänsä jätteet, vaikka on uskotellut asiakkailleen, että jätteet lajitellaan.

Viime vuonna perustettu 13 kunnan jätelautakunta on todellakin demokratian irvikuva. Se vei kunnallisen tason päättämisen käytännössä yhtiön toimitusjohtajalle.

Kaitsu Väli-Torala, kunnanvaltuuston ja ympäristölautakunnan jäsen Ilmajoki"

983
sivun alkuunsivun alkuun