etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Jälkipyykkiä etuosto-oikeuspäätäksestä 1018
19.9.2005

Niin maakuntalehti kuin iltapäivälehdetkin jo viime viime viikolla kommentoivat Ylöjärven kunnanhallituksen etuosto-oikeusratkaisua, kaikki positiivisessa hengessä.

Ylöjärven Uutisissa asiaa puitiin nyt vielä syvällisemmin ja koko numerossa 39 kunnallisen päätöksenteon käytäntöjä käsiteltiin muutenkin laajasti. Tässä samassa numerossa on useita kirjoituksia, joista tulee selvästi esiin tarve hallinnon luotettavuuden turvaamiselle örhentelyn ja pakottamisen" sijasta. Tuntuu, että liian helposti vaalien välillä unohdetaan, että hallinto on olemassa kuntalaisiaan varten - ei heitä vastaan.

Kuntalaisten edun ja kuulemisen kannalta on ensiarvoisen tärkeätä, että avoimuutta päätöksentekoon Ylöjärvellä vaaditaan. Onkin hienoa huomata, että vaatimuksia avoimesta asioiden valmistelusta ja käsittelystä esitetään valtuuston sisältö. Todellinen valta pitää olla heillä, joilla on myös lainmukainen vastuu, eli valtuustolla. Avoimuus on myös varmin tae sille, että Ylöjärven ei jatkossa tarvitse saada valtakunnallista huomiota noloissa ja ikävissä merkeissä.1018
1018
Ratkaisu 1021
13.9.2007 Ylöjärven kaupunginhallitus äänesti selkeästi: E I etuostoa - Hyvä näin!1021
1021
Yllättävä esitys etuosto-oikeuden käyttämiseksi 1016
11.9.2007

Aivan hiljaittain saatiin tieto, että Karhen kylän kehitykseen olisi tulossa yllättävä piristys, kun Toni ja Veera Nieminen olivat hankkineet perhettään ja ravitalliaan varten kylältä pikkutilan. Vielä yllättävämpi oli kuitenkin viimeisin uutinen, että Ylöjärven kaupunki aikoo käyttää etuosto-oikeuttaan kyseisen tilan kaupassa.

Toki asuintonttien kaavoittaminen on ehdottomasti hyvä tavoite niin Karhelle kuin muuallekin entisen Viljakkalan kunnan alueille ja Viljakkalan puolesta ry luonnollisesti myös sitä lämpimästi kannattaa. Tonttipula Karhella tuskin kuitenkaan on näköpiirissä, mutta hyvin maaseudulle sopivaa yritystoimintaa sen sijaan ei kovin usein ole saatavissa.

Toivomme siis vilpittömästi Ylöjärven nyt antavan mahdollisuuden oikealle maaseutuyrittäjälle, kun sellainen on tarjolla. Asuintonttien toteutumiselle tarpeen mukaan myöhemmin tämä tilakauppa tuskin olisi esteenä.
1016
1016
Karhen kylämaisemaa Karhe-järveltä katsoen.
sivun alkuunsivun alkuun