etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Pankkipalveluitten jatkomahdollisuuksia Viljakkalassa selvitetään 1238
13.2.2009

Tampereen Seudun Osuuspankin toiminta Viljakkalassa on ilmoitettu lopetettavaksi 5. maaliskuuta. Ainoan pankin lähtö Viljakkalasta huolestuttaa niin asukkaita kuin yrittäjiäkin. Vipun suuntaan yhteyttä ottaneet ovat kommentoineet kuntaliitoksen negatiivisten seurausten nyt tulevan näkyviin ja pyytäneet yhdistystä auttamaan pankkiasian järjestämisessä.

Yhdistys on jo ottanutkin yhteyttä eri pankkitahoihin, jotka lähialueilla toimivat. Tavoitteena on selvittää pankkien kiinnostusta ja palvelumahdollisuuksia. Vipun edustajat ovat tähän mennessä käyneet tapaamassa sekä Ikaalisten Säästöpankin pankinjohtajaa, Tellervo Järvenpäätä Kyröskoskella että OP:n toimitusjohtaja Olli Lehtilää Tampereen pääkonttorilla. Kummankin pankin suuntaan keskustelu jatkuu ja asiamme käsitellään pankkiensisäisissä kokouksissa ensi viikon aikana. Muitakin suunnitelmia on asian tiimoilta vireillä.

Osuuspankin erittäin lyhyt varoitusaika yksipäiväisen pankkipalvelunsa lopettamisesta hankaloittaa tilannetta huomattavasti. Näin lyhyellä ajalla on lähes mahdotonta selvittää saati muiden pankkien käynnistää mahdollisia korvaavia palveluita paikkakunnalle. Osuuspankille Vipu esittikin, että konttori- ja pankkiautomaattipalveluitten lopettamista Viljakkalassa ainakin lykättäisiin toistaiseksi.

Pankit ovat tietenkin myös puolestaan kiinnostuneita tietämään kuinka moni viljakkalalainen on mahdollisesti valmis valitsemaan pankkinsa omalta kylältä saatavissa olevan konttoripalvelun perusteella. Vipu on yhdistyksen voimin lupautunut olemaan mukana tässä kartoitustyössä. Kaikkien viljakkalalaisten onkin nyt syytä esiintyä aktiivisesti tässä pankkiasiassa. Se on ainoa tapa saada pankit vakuuttuneksi siitä, että haluamme jatkossakin saada pankkipalveluja omalla kylällä.
Vipu käynnistää osaltaan käytännön kartoituksen heti, kun pankkien todellinen kiinnostus varmentuu. 1238
1235
1235
Vipun edustajat poistumassa Tampereen Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Olli Lehtilää tapaamasta 13.2.2009 Tampereella. 1239
1236
Keskustelu Ikaalisten Säästöpankin pankinjohtaja Tellervo Järvenpään kanssa 5.2.2009.1240
sivun alkuunsivun alkuun