etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Yhdistykseltä kannanotto Ylöjärven puutarhakaupungin taajamien ympäristönhoitoon 1231
Ylöjärven kaupunkiuutiset suitsutti kehuja Ylöjärven ydinkeskustan ympäristön kehittämiselle ja hoidolle. Samaan aikaan, kun kaupungintalon, keskustan liikenneympyröiden ja hypermarkettien tienoita mahtipontisesti kaunistetaan, jättää kaupunki mm. liitettyjen kuntien entiset keskustat täysin retuperälle. Vipu on asiaan kiinnittänyt huomiota ja saanut myös useita yhteydenottoja ja kommentteja kylätaajamien asukkailta.

Puheenjohtaja otti kantaa epätasarvoiseen ympäristönhoitoon Ylöjärvellä tällä kirjoituksella, joka julkaistiin Ylöjärven Uutisissa 9.9.2009:1231
Ympäristönhoitoa myös kuntaliitostaajamiin

26.8 oli Ylöjärven Uutisissa juttu kuinka hienosti kaupungin keskustan viheralueet ja kukkaistutukset on hoidettu ilman suuria rahallisia kustannuksia. Paikat vanhan Ylöjärven keskustassa on kyllä hienossa kunnossa, se on ihan totta. Siksi olikin ihan pakko tarttua kynään ja kommentoida, miltä Viljakkalan kaupunginosassa näyttää.

Viljakkalassa on taajamaportti melkein kaatunut, kaikki katujen pientareet rehottavat luonnontilassa, Haverin pajukoista puhumattakaan eikä ainuttakaan kukkaistutusta ole kaupunki laittanut - niihin sentään totuimme itsenäisen Viljakkalan aikana.

Olisi toivottavaa, että kaupungissa yhtäläinen ympäristönhoito ulottuisi myös Viljakkalan taajamaan. Myös kuntaliitostaajamien ympäristönhoito on sisällytettävä kaupungin talousarvioon. Sekä viheralueitten että tienvierten siistiminen ja muutama kukkaistutus eivät Viljakkalassakaan suuria rahallisia panostuksia vaatisi. On ollut kovin noloa, kun kesävieraat ovat päässeet kuittailemaan, että jäitte sitten Ylöjärven sivukyläksi ja sen kyllä huomaa ränsistyneestä ilmeestä. Yksityisten alueet on hienosti hoidettu, joten kontrasti kaupungin alueiden kanssa on aikamoinen. Toivottavasti ensi kesänä saamme täälläkin nauttia hoidetusta taajamasta.

Ismo Friman
pj, Vipu ry1290
sivun alkuunsivun alkuun