etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Yhdistys on lähettänyt Pirkanmaan jätehuolto Oy:lle lausunnon Viljakkalan jäteaseman tarpeellisuudesta ja lopettamispäätöksen uudelleenkäsittelystä 1501
Alla Vipun lausunto:1501
Vipu Viljakkala ry
Haapaniementie 34
39310 Viljakkala

Pirkanmaan Jätehuoltolto Oy
Naulakatu 2 33100 Tampere

Lausunto Viljakkalan jäteaseman sulkemispäätöksestä

Vipu Viljakkala ry vastustaa Pirkanmaan Jätehuollon tekemää päätöstä sulkea Viljakkalan jäteasema ja toivoo, että asia otettaisiin vielä uudestaan päätettäväksi.

Mielestämme päätös aseman lopettamiseksi on väärä seuraavin perustein:
  • Asema on hyvin hoidettu ja siisti sekä aukioloaikoihin nähden käyttöasteeltaan hyvä
  • Asema on tunnettu hyvin myös vapaa-ajan asukkaiden keskuudessa ja käytössä
  • Julkisuudessa Pirkanmaan jätehuolto on esittänyt väitteen, että jätteiden vienti metsiin on urbaanilegendaa. Väite on täysin väärä. Yhdistyksemme on järjestänyt 3 kpl romunkeräyksiä muutaman viime vuoden aikana. Yhteensä romua on kertynyt yli 140 tn, eli 7 täysperävaunurekallista. Kaikki romu on kerätty ”takapihoilta ja metsän siimeksestä”. Kerätyt romut toimitimme asianmukaisesti jatkojalostukseen.
  • Viljakkalassa on paljon metsäteitä ja jo nyt niissä on nähtävissä romun ja roskien jättöpaikkoja. Tämä tulee lisääntymään jos ei ole paikallista jätepistettä johon jätteiden tuominen on helppoa.
  • Repe&Romu kävi tänä vuonna kahtena eri päivänä 22.4.-23.4.2015 Viljakkalassa yhteensä 4,5 tunnin ajan. On täysin selvää, että Viljakkalan kokoisella alueella jätehuoltoa ei tuollaisella ajalla voida hoitaa.

    Vipu Viljakkala ry toivoo, että Viljakkalan jäteasema palvelisi jatkossakin alueen asukkaita yhtä hyvin kuin tähänkin asti.

    Viljakkalassa 3.11.20151502
  • sivun alkuunsivun alkuun